Recept

Vepřová kolena s jalovcem na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 34044
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
4 ks Vepřové koleno
Na směs
6 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Hořčice kremžská
10 ks Jalovec
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

85% Kalorie 1,683 kcal
Kilojoule 7 042kJ
7% Sacharidy 25 g
178% Tuky 134 g
7% Sodík 137 mg
164% Bílkoviny 92 g

Vepřová kolena s jalovcem na pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na plátky, česnek rozmačkáme, jalovec rozdrtíme. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme směs, kterou jsme připravili. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem, zabalíme do alobalu a necháme v chladničce přes noc.

2

Poté maso vybalíme a v pekáči na sádle osmažíme ze všech stran. Maso posypeme cibulí, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou a podle potřeby podlijeme horkou vodou.

3

Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.

4

Směs připravíme smícháním česneku, hořčice, pepře, soli a jalovce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept