Vepřová kolena na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kolena na pivu
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34045 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 40,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kolena na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kůži na kolenech nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. |
2 | Kolena posypeme drcenými bobkovými listy, vložíme do mísy, přelijeme pivem a pod fólií přes noc marinujeme. Kolena občas otočíme. |
3 | Na pekáči na sádle zpěníme cibuli, vložíme marinovaná kolena, ze všech stran orestujeme, přilijeme pivo, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě hodiny. |
4 | Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku. |