Plněné koleno na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné koleno na pivu
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřové koleno |
Na náplň | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
300 g | Maso mleté - mix |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na pečení | |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 193,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Česnek, Cibule, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové koleno, Kmín mletý, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné koleno na pivu postup přípravy receptu:
1 | Kolena vykostíme, osolíme, opepříme, naplníme směsí. Poté svineme, dobře převážeme potravinářským provázkem. |
2 | Směs připravíme z masa, vajec, hrubě nakrájené cibule, utřeného česneku, soli, pepře, kmínu, majoránky a strouhanky. Vše dobře promícháme do kompaktní hmoty. |
3 | Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájený česnek. Na cibuli vložíme kolena, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny, až mají kolena křupavou kůrku. |
4 | Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou. |