Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 34047
Kategorie: Maso

Ingredience

0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vepřové koleno
Na náplň
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,3 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Majoránka
300 g Maso mleté - mix
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na pečení
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
600 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

95% Kalorie 1,878 kcal
Kilojoule 7 856kJ
5% Sacharidy 19 g
205% Tuky 154 g
11% Sodík 223 mg
179% Bílkoviny 101 g

Plněné koleno na pivu postup přípravy receptu:

1

Kolena vykostíme, osolíme, opepříme, naplníme směsí. Poté svineme, dobře převážeme potravinářským provázkem.

2

Směs připravíme z masa, vajec, hrubě nakrájené cibule, utřeného česneku, soli, pepře, kmínu, majoránky a strouhanky. Vše dobře promícháme do kompaktní hmoty.

3

Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájený česnek. Na cibuli vložíme kolena, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny, až mají kolena křupavou kůrku.

4

Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept