Bůček v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůček v pivním těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34051 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
150 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
600 g | Vepřový bok |
Na těstíčko | |
---|---|
100 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 178,8mg |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 283,9mg |
Vláknina | 98,8mg |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Tuk, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bůček v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Nepříliš tučný bůček nakrájíme na středně silné plátky, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku. Smažíme v rozpáleném tuku. |
2 | Na těstíčko v míse vymícháme strouhaný sýr, pivo a mouku. |