Bůček s masovou nádivkou na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůček s masovou nádivkou na pivu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 34055 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
Na nádivku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
120 g | Maso mleté - mix |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 303,4mg |
Vláknina | 432,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřový bok, Česnek, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Chléb konzumní, Kmín mletý, Maso mleté - mix, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bůček s masovou nádivkou na pivu postup přípravy receptu:
1 | Na nádivku v míse smícháme mleté maso se solí, kořením, ustrouhaným chlebem, 100 ml piva, usekanou pažitkou a drceným česnekem. |
2 | Vepřový bůček vykostíme a vyřízneme v něm kapsu, maso osolíme, naplníme nádivkou a kapsu sepneme jehlou. Bůček vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě doměkka. Maso přeléváme výpekem (je-li třeba, podlijeme horkou vodou) a opatrně obracíme. |