Zapečený chřest po milánsku s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený chřest po milánsku s parmezánem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34056 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sýr Parmezán |
1 kostka | Cukr kostkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 9,1mg |
Draslík | 338,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Cukr kostkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený chřest po milánsku s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. |
2 | Parmezán nastrouháme. Uvařený chřest necháme na kuchyňské utěrce, nebo na ubrousku okapat. |
3 | Okapaný chřest rozdělíme do zapékacích misek nebo ho rozložíme do velké zapékací mísy, poklademe kousky másla, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zapečený chřest se sýrem podáváme k bílému pečivu. |
Poznámka
Při podávání můžeme dochutit mletým pepřem.