Teplý koláč s chřestem sypaný sýrovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý koláč s chřestem sypaný sýrovou drobenkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34059 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 plátek | Chléb toastový |
850 g | Chřest zelený |
20 g | Droždí |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 77,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 58,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Droždí, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý koláč s chřestem sypaný sýrovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Rozdrobené droždí rozmícháme se 2 lžícemi olivového oleje a vlažnou vodou. Tuto směs zpracujeme s prosátou hladkou moukou do hladkého těsta. Těsto necháme 20 minut přikryté utěrkou odpočinout na teplém místě. Mezitím nakrájíme 2 plátky toustového chleba na kostičky, prolisujeme česnek a nastrouháme parmezán. Kostičky toustového chleba,utřený česnek a nastrouhaný parmezán nasekáme v sekacím mlýnku a smícháme se zbývajícími 6 lžícemi olivového oleje. Chřest oloupeme a odkrojíme konce. Těsto znovu prohněteme a rozválíme na pečícím papíru na obdélník přibližně 40 x 25 cm. |
2 | Rozválený plát těsta přemístíme na plech a necháme dalších 20 minut odpočívat přikrytý utěrkou. Po odpočinutí plát těsta rovnoměrně propícháme vidličkou tak, že zanecháme nepropíchané asi 2 cm okrajů. Na těsto rozložíme chřest střídavě tak, aby se střídaly špičky a konce chřestu. |
3 | Nakonec posypeme pokladený chřest parmezánovou drobenkou a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Koláč pečeme 25-30 minut dozlatova. Podáváme horké. |
Poznámka
Je velmi chutné, když tento italský koláč - focacci podáváme se salátem z rokety.