Recept

Teplý koláč s chřestem sypaný sýrovou drobenkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34059
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 plátek Chléb toastový
850 g Chřest zelený
20 g Droždí
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
60 g Sýr Parmezán
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 149kJ
11% Sacharidy 38 g
12% Tuky 9 g
12% Sodík 242 mg
19% Bílkoviny 11 g

Teplý koláč s chřestem sypaný sýrovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Rozdrobené droždí rozmícháme se 2 lžícemi olivového oleje a vlažnou vodou. Tuto směs zpracujeme s prosátou hladkou moukou do hladkého těsta. Těsto necháme 20 minut přikryté utěrkou odpočinout na teplém místě. Mezitím nakrájíme 2 plátky toustového chleba na kostičky, prolisujeme česnek a nastrouháme parmezán. Kostičky toustového chleba,utřený česnek a nastrouhaný parmezán nasekáme v sekacím mlýnku a smícháme se zbývajícími 6 lžícemi olivového oleje. Chřest oloupeme a odkrojíme konce. Těsto znovu prohněteme a rozválíme na pečícím papíru na obdélník přibližně 40 x 25 cm.

2

Rozválený plát těsta přemístíme na plech a necháme dalších 20 minut odpočívat přikrytý utěrkou. Po odpočinutí plát těsta rovnoměrně propícháme vidličkou tak, že zanecháme nepropíchané asi 2 cm okrajů. Na těsto rozložíme chřest střídavě tak, aby se střídaly špičky a konce chřestu.

3

Nakonec posypeme pokladený chřest parmezánovou drobenkou a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Koláč pečeme 25-30 minut dozlatova. Podáváme horké.

Poznámka

Je velmi chutné, když tento italský koláč - focacci podáváme se salátem z rokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept