Grilované ústřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované ústřice
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34061 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
180 g | Anglická slanina |
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř cayenský |
60 g | Strouhanka |
6 ks | Ústřice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 82,4mg |
Draslík | 291,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb pšeničný (bílý), Pepř cayenský, Strouhanka, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované ústřice postup přípravy receptu:
1 | Anglickou slaninu nakrájíme na slabé plátky, strouhanku promícháme s troškou cayenského pepře. |
2 | Každou ústřici zvlášť zabalíme do plátku anglické slaniny, napíchneme postupně na jehlu a rovnoměrně ogrilujeme. Chléb nakrájíme na plátky, pomažeme slabou vrstvou másla, na každý krajíček položíme jednu grilovanou ústřici, posypeme strouhankou s pepřem. |
3 | Podáváme velmi teplé jako předkrm. |