Bramborový kynutý závin s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový kynutý závin s ořechy
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34064 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
120 g | Brambory |
0,5 ks | Citrony |
30 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
10 g | Droždí |
500 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko plnotučné |
180 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Ořechy vlašské |
30 g | Rozinky tmavé |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na potření a posypání | |
---|---|
20 g | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 325,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 101,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Jablka, Ořechy vlašské, Rum, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Rozinky tmavé, Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový kynutý závin s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, uvaříme a prolisujeme. Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, necháme vykynout. Brambory přelijeme rozehřátým máslem, přidáme mouku, lžíci cukru, sůl, kvásek, vejce a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout. |
2 | Těsto vyválíme na tenký plát, potřeme máslem, posypeme osmaženou strouhankou, nakrájenými jablky, moučkovým cukrem smíchaným se skořicí, zbytkem citronové kůry, rozinkami a nasekanými ořechy. Pokapeme rumem, přemístíme na máslem potřený plech a necháme ještě chvíli kynout. Poté povrch závinu potřeme máslem a upečeme dozlatova. Hotový závin posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme. |