Recept

Bramborový kynutý závin s ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34064
Kategorie: Záviny

Ingredience

120 g Brambory
0,5 ks Citrony
30 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
10 g Droždí
500 g Jablka
50 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko plnotučné
180 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Ořechy vlašské
30 g Rozinky tmavé
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Skořice mletá
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na potření a posypání
20 g Cukr vanilka
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 272kJ
22% Sacharidy 78 g
31% Tuky 23 g
10% Sodík 207 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramborový kynutý závin s ořechy postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, uvaříme a prolisujeme. Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, necháme vykynout. Brambory přelijeme rozehřátým máslem, přidáme mouku, lžíci cukru, sůl, kvásek, vejce a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout.

2

Těsto vyválíme na tenký plát, potřeme máslem, posypeme osmaženou strouhankou, nakrájenými jablky, moučkovým cukrem smíchaným se skořicí, zbytkem citronové kůry, rozinkami a nasekanými ořechy. Pokapeme rumem, přemístíme na máslem potřený plech a necháme ještě chvíli kynout. Poté povrch závinu potřeme máslem a upečeme dozlatova. Hotový závin posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept