Vaječné omelety s chřestem, sýrem a kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné omelety s chřestem, sýrem a kečupem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34065 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
3 polévková lžíce | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr na pizzu strouhaný 44% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 258,0mg |
Draslík | 279,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Kečup, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr na pizzu strouhaný 44% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné omelety s chřestem, sýrem a kečupem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec a mléka připravíme těsto, které osolíme a necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme 4 omelety.Chřest uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru. Nastrouháme tvrdý sýr. |
2 | Na každou z připravených omelet dáme tři kousky vařeného chřestu a omelety přehneme na polovinu tak, že chřest bude překrytý omeletou. Takhle překrytý chřest posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kečupem. |
3 | Omelety podáváme teplé k bramborám. |