Biskvitové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biskvitové řezy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 34066 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
350 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
220 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 77,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biskvitové řezy postup přípravy receptu:
1 | 200 g másla vymícháme s cukrem, za stálého míchání postupně přidáváme žloutky. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru, za stálého míchání přiléváme mléko. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme na něj těsto, rovnoměrně rozetřeme a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Upečený moučník můžeme potřít rumovou nebo jinou polevou. |