Teplý chřest ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý chřest ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34067 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika oranžová |
50 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 727,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika oranžová, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý chřest ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný chřest uvaříme do poloměkka a scedíme. Na másle osmahneme petrželku, do které přidáme scezený chřest, zalijeme vývarem z chřestu, dusíme do měkka. Těsně před podáváním přimícháme smetanu. |
2 | Před podáváním obložíme čerstvými nakrájenými okurkami a rajčaty. |
Poznámka
Tento pokrm můžeme podávat k dušené rýži, vařeným novým bramborám nebo k pečivu.