Krevety zapečené s bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety zapečené s bešamelem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34070 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 ml | Bešamel |
300 g | Krevety tygří - loupané |
20 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
300 g | Chléb toastový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 137,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná, Chléb toastový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety zapečené s bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Krevety povaříme ve slané vodě pár minut, scedíme, ulomíme hlavu, odstraníme krunýř, vložíme do malého pekáčku, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře. Na ohni necháme osmahnout, potom zalijeme bešamelem se smetanou a dáme do vyhřáté trouby na pár minut zapéct. |
2 | Zapečené krevety podáváme s toasty jako předkrm. |