Toasty s rokfórem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s rokfórem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34072 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
300 g | Chléb toastový |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Sýr Rokfór |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 33,6mg |
Draslík | 184,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb toastový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Rokfór mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s rokfórem postup přípravy receptu:
1 | Rokfór smícháme s máslem a špetkou pepře, dobře prohněteme. Slaninu nakrájíme na slabé proužky. |
2 | Krajíčky toastového chleba pomažeme tenkou vrstvou másla, potřeme rokfórovou pomazánkou, vyskládáme na plech, na každý toast položíme dva proužky slaniny a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 5 až 7 minut. |
3 | Vyjmeme z trouby a ještě teplé ihned podáváme. |