Recept

Beskydská zelňačka s klobásou a houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 34075
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

6 ks Brambory
15 g Cukr krupice
6,3 g Houby sušené
140 g Klobása uzená
1 špetka Kmín celý
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2,3 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
9% Sacharidy 31 g
13% Tuky 10 g
17% Sodík 344 mg
22% Bílkoviny 13 g

Beskydská zelňačka s klobásou a houbami postup přípravy receptu:

1

Den předem omyjeme a uvaříme 4-5 větších brambor ve slupce v 1 litru vody. Pak je scedíme.

2

Druhý den namočíme 1/2 šálku sušených hub přibližně na 15 minut do studené vody. Jednu syrovou bramboru oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme. Kysané zelí propláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce s 1,2 litru vody. Přidáme špetku kmínu, cukr podle kyselosti, 0,5 lžičky soli, scezené houby, přimícháme nastrouhanou bramboru a vaříme při mírné teplotě pod poklicí přibližně 20 minut.

3

Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky a klobásu na kolečka. V pánvi vysmažíme slaninu téměř dozlatova, přidáme k ní klobásu a osmažíme ji společně se slaninou. Nakonec posypeme lžičkou sladké papriky. Promícháme a několik sekund ji smažíme. Pak pánev odstavíme z plotny.

4

Čerstvý kopr omyjeme a drobně posekáme. Uvařené brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Když je zelí téměř uvařené, přidáme do polévky brambory, slaninu s klobásou a paprikou. Promícháme a vaříme ještě 5 - 10 minut.

5

Polévku dochutíme solí, případně i cukrem, přimícháme kopr a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept