Fazolky s bylinkovo-citrónovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s bylinkovo-citrónovou zálivkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3409 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cuketa |
200 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Hrášek |
1 hrst | Máta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 464,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Máta, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s bylinkovo-citrónovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme fazolky a cuketu nakrájené na kousky a vyloupaný hrášek. |
2 | Vaříme dvě minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme olej, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, mátu, pažitku |
3 | sůl a pepř. |
4 | Přidáme vařenou zeleninu a vše promícháme. |