Závin s chřestem a holandskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s chřestem a holandskou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34090 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
400 g | Chřest bílý |
800 g | Chřest zelený |
250 g | Holandská omáčka |
500 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Škrob jemný kukuřičný gustin |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 354,6mg |
Draslík | 137,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Holandská omáčka, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Škrob jemný kukuřičný gustin, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s chřestem a holandskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z očištěného chřestu odkrojíme hlavičky a nakrájíme i zbytek chřestu na kousky. Nakrájený chřest i chřestové hlavičky povaříme 10 minut v osolené vodě. |
2 | Uvařený chřest kromě hlaviček rozmixujeme a přidáme k němu tučný, měkký tvaroh, mouku, škrob a žloutky. Vše dobře promícháme do hladka a ochutíme pepřem a solí. |
3 | Směs necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme plát, který položíme na utěrku a posypeme ho strouhankou. |
4 | Na plát těsta rozetřeme nádivku tak, aby zůstala třetina plochy těsta volná. Na rozetřenou nádivku rozložíme odložené chřestové hlavičky a opatrně závin stočíme k volné ploše těstového plátu. Zbývající volnou plochu těsta potřeme tekutým máslem a závin dozavineme. Závin přemístíme na plech, potřeme ho máslem a v troubě zahřáté na 180 °C pečeme asi 15 minut. Závin podáváme s holandskou omáčkou. |