Kompot hruškový s vanilkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot hruškový s vanilkou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34092 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 g | Citronová kůra |
300 g | Hrušky |
150 ml | Sirup Golden |
1 špetka | Skořice mletá |
3 ml | Tresť vanilková |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 75,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Hrušky, Skořice mletá, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot hruškový s vanilkou postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a vydlabeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, ochutíme vanilkovou esencí, strouhanou citronovou kůrou a špetkou skořice. Přivedeme k varu a povaříme 5 až 7 minut podle tvrdosti hrušek. Hrnec odstavíme a hrušky necháme chladnout ve svém vlastním nálevu. |
2 | Vychlazený kompot naporcujeme do kompotových misek a podáváme. |