Kompot jablečný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot jablečný
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 34094 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
30 ml | Likér meruňkový |
150 ml | Sirup jablečný |
3 ml | Tresť vanilková |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 72,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér meruňkový, Sirup jablečný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot jablečný postup přípravy receptu:
1 | Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, vydlabeme jádřince a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, vanilkovou esencí, přilijeme sirup, trošku likéru a přivedeme k varu. Vaříme kolem pěti minut, podle tvrdosti jablek. Hrnec odstavíme z ohně a jablka necháme vychladnout ve vlastním nálevu. |
2 | Jablečný kompot podáváme dobře vychlazený a servírujeme jej v připravených kompotových miskách. |
Poznámka
Chlazená šťáva z jablek je velmi oblíbená jako jablečný džus.