Ticinská sýrová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ticinská sýrová omeleta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 34098 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr ementálského typu |
8 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 714,2mg |
Draslík | 510,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr ementálského typu, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ticinská sýrová omeleta postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozkvedláme se solí a pepřem a k tomu vmícháme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém másle usmažíme postupně jednotlivé omelety, které při smažení neobracíme, ale pouze lehce natřásáme na pánvi, až je každá omeleta zespodu osmažená dorůžova. |
2 | Mezitím zvlášť podusíme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli s oloupanými rajčaty a horkou směsí potřeme omelety. Ty pak přeložíme na poloviny. |
Poznámka
Podáváme se sterilovanou zeleninou.