Ticinské sýrové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ticinské sýrové brambory
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 34099 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Koření Gyros |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr ementálského typu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Gyros, Pepř černý mletý, Sýr ementálského typu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ticinské sýrové brambory postup přípravy receptu:
1 | Oloupané syrové brambory předvaříme cca 15 minut a poté seřízneme na jednom konci. Do každé brambory uděláme opatrně několik zářezů, do kterých po uvaření vsuneme plátky sýra. |
2 | Takto připravené brambory naskládáme na vymazaný plech, pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 120 stupňů doměkka. |
3 | Nakonec je osolíme, posypeme kořením. |
Poznámka
Podáváme se zeleninou.