Recept

Chřestový koláč s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34100

Ingredience

125 g Chřest bílý
125 g Chřest zelený
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana zakysaná 14%
250 g Sýr Gorgonzola
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Tuk rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
7% Sacharidy 26 g
25% Tuky 19 g
26% Sodík 529 mg
25% Bílkoviny 14 g

Chřestový koláč s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vejce, másla a soli uhněteme těsto, které necháme 30 minut odpočinout.Oloupaný a umytý chřest vaříme 5 minut, k vařícím výhonkům chřestu přidáme odřezané hlavičky chřestu a vaříme další 2 minuty.

2

Uvařený chřest vyjmeme na síto a propláchneme studenou vodou.Do rozkrájeného sýra vmícháme vejce a zakysanou smetanu. směs okořeníme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 200°C, formu na koláč o průměru 26cm vymažeme tukem. Do vymazané formy rozprostřeme těsto tak, aby byl na okrajích asi 3cm vysoký okraj. Střed formy s těstem vyložíme výhonky a hlavičkami chřestu. Rozložený chřest na těstě zalijeme sýrovou směsí. Takto připravený koláč pečeme v troubě asi 30 -35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept