Chřestový koláč s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový koláč s gorgonzolou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34100 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
125 g | Chřest bílý |
125 g | Chřest zelený |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana zakysaná 14% |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Gorgonzola |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 111,3mg |
Draslík | 51,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový koláč s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, másla a soli uhněteme těsto, které necháme 30 minut odpočinout.Oloupaný a umytý chřest vaříme 5 minut, k vařícím výhonkům chřestu přidáme odřezané hlavičky chřestu a vaříme další 2 minuty. |
2 | Uvařený chřest vyjmeme na síto a propláchneme studenou vodou.Do rozkrájeného sýra vmícháme vejce a zakysanou smetanu. směs okořeníme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 200°C, formu na koláč o průměru 26cm vymažeme tukem. Do vymazané formy rozprostřeme těsto tak, aby byl na okrajích asi 3cm vysoký okraj. Střed formy s těstem vyložíme výhonky a hlavičkami chřestu. Rozložený chřest na těstě zalijeme sýrovou směsí. Takto připravený koláč pečeme v troubě asi 30 -35 minut. |