Recept

Koláč s chřestem a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34101
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Chřest bílý
250 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kerblík
300 g Listové těsto
1 kávová lžička Máslo čerstvé
500 g Omáčka bešamelová
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
100 g Sýr na pizzu strouhaný 44%
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 333kJ
15% Sacharidy 54 g
41% Tuky 31 g
2% Sodík 42 mg
30% Bílkoviny 17 g

Koláč s chřestem a šunkou postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, umyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě s máslem a lžičkou cukru asi 10 - 15 minut. Do hotové bešamelové omáčky vmícháme šunku, nakrájenou na nudličky, žloutky, nastrouhaný sýr a lístky kerblíku.

2

Omáčku osolíme. Z listového těsta vyválíme tenký plát a vložíme ho do vodou navlhčené rozevírací formy. Přesahující kraje těsta odkrojíme a na těsto naneseme bešamelovou omáčku. Na omáčku rozložíme kousky chřestu a lehce je zatlačíme. Koláč pečeme v troubě, předehřáté na 220°C asi 30 minut. Koláč podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept