Restované lilky s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované lilky s bazalkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34103 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
3 g | Citronová tráva |
200 g | Fazolové lusky zelené |
3 dl | Kokosové mléko |
250 g | Lilek |
20 ml | Olej olivový |
9 g | Sůl |
20 ml | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 251,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová tráva, Fazolové lusky zelené, Kokosové mléko, Lilek, Sůl, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované lilky s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na 1 cm silné plátky, rozložíme na tác, osolíme a necháme pustit šťávu asi 15 minut. Poté je opláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou a na trošce oleje opečeme na pánvi dozlatova. |
2 | Na pánvi wok na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nadrobno, nakrájené chilli papričky a česnek 3 minuty. Přidáme nasekanou citronovou trávu, opečené lilky, zelené fazolky, vlijeme kokosové mléko, osolíme a smažíme 5 minut, až zelenina změkne. Před servírováním vmícháme nasekanou bazalku. |