Tofu s broskvemi a lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu s broskvemi a lusky
Tofu s broskvemi a lusky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34106 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Cibulka jarní |
10 g | Cukr třtinový |
300 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Meruňky sušené |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Olej slunečnicový |
20 ml | Omáčka sójová |
5 g | Sůl |
350 g | Sýr sójový - Tofu |
1,5 dl | Víno bílé |
5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 11,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Meruňky sušené, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tofu s broskvemi a lusky postup přípravy receptu:
1 | Tofu nakrájíme na kostky a poprášíme osolenou moukou, na rozpáleném slunečnicovém oleji opečeme ze všech stran dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Ve stejné pánvi osmahneme i fazolové lusky a odložíme k tofu. |
2 | Na pánvi wok na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou cibulku dozlatova, přihodíme nasekaný česnek a zázvor a krátce orestujeme. Vyjmeme všechno děravou naběračkou tak, aby v pánvi zbyl jen olej. Přilijeme víno, přidáme sušené meruňky, sójovou omáčku a cukr a za stálého míchání minutu povaříme. Na talíře rozložíme kostky tofu, lusky a zalijeme broskvemi s omáčkou. Ozdobíme kolečky jarní cibulky. |