Recept

Valašská brynzová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34112
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko acidofilní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Brynza
7,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 646kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
9% Sodík 177 mg
15% Bílkoviny 9 g

Valašská brynzová polévka postup přípravy receptu:

1

V kyselém mléce rozmícháme brynzu. Ve vodě rozmícháme hladkou mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpuštěném másle ji podusíme, pak k ní přimícháme sladkou papriku. Když se paprika rozpustí, přilijeme do polévky rozmíchanou vodu s moukou a za stálého míchání přiléváme mléko s brynzou. Když se mléko za několik minut začne vařit, zmírníme ihned teplotu, ale stále polévku mícháme, aby se nesrazila. Přidáme drcený kmín.

3

Polévku vaříme asi 5-7 minut, pak ji odstavíme z plotny, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr.

4

Polévku můžeme dochutit octem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept