Recept

Teplé toasty s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34114
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
40 g Chléb toastový
80 g Chřest sterilovaný

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
2% Sacharidy 7 g
19% Tuky 15 g
13% Sodík 258 mg
16% Bílkoviny 9 g

Teplé toasty s chřestem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200°C. Chlebové plátky pomažeme máslem a máslovou stranou dáme na plech. Na svrchní, nenamazané straně plátků chleba vydlabeme opatrně důlek ve střídce chleba tak, abychom neporušili spodní stranu chlebového plátku. do každého důlku rozklepneme jedno vejce, položíme na něj kousky chřestu. Na důlek s vejcem a chřestem navršíme různé sýrové náplně, dle naší volby. Tousty osolíme a opepříme a pečeme v troubě tak dlouho, než se sýr rozpustí, bílek vajec ztuhne a žloutek zůstal nahniličku. Musíme pořád dávat pozor, aby se vejce neroztekla mimo chlebový důlek a vaječný žloutek nebyl na tvrdo. Podáváme teplé, se zeleninovým salátem.

Poznámka

Můžeme podávat jako předkrm, nebo teplou svačinu. Tousty podáváme s různými sýrovými náplněmi, uvedenými v dalších receptech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept