Teplé toasty s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplé toasty s chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34114 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
40 g | Chléb toastový |
80 g | Chřest sterilovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 135,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Chléb toastový, Chřest sterilovaný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplé toasty s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200°C. Chlebové plátky pomažeme máslem a máslovou stranou dáme na plech. Na svrchní, nenamazané straně plátků chleba vydlabeme opatrně důlek ve střídce chleba tak, abychom neporušili spodní stranu chlebového plátku. do každého důlku rozklepneme jedno vejce, položíme na něj kousky chřestu. Na důlek s vejcem a chřestem navršíme různé sýrové náplně, dle naší volby. Tousty osolíme a opepříme a pečeme v troubě tak dlouho, než se sýr rozpustí, bílek vajec ztuhne a žloutek zůstal nahniličku. Musíme pořád dávat pozor, aby se vejce neroztekla mimo chlebový důlek a vaječný žloutek nebyl na tvrdo. Podáváme teplé, se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Můžeme podávat jako předkrm, nebo teplou svačinu. Tousty podáváme s různými sýrovými náplněmi, uvedenými v dalších receptech.