Recept

Pikantní čečůvková polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34115
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Česnek
1 ks Cibule
200 g Čočka červená
200 g Klobása uzená
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika červená
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
12% Sacharidy 42 g
38% Tuky 29 g
10% Sodík 201 mg
40% Bílkoviny 22 g

Pikantní čečůvková polévka postup přípravy receptu:

1

Přebranou a omytou čočku - hovorově čečůvku, uvaříme v 6 dl vody doměkka. Polovinu uvařené čočky rozmixujeme.

2

Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme a česnek prolisujeme. Klobásu pokrájíme na kolečka.

3

V hrnci si rozpálíme olej a cibuli zpěníme. Poprášíme ji moukou, promícháme a krátce osmažíme dozlatova, přimícháme červenou papriku a když se paprika rozpustí, přilijeme horkou vodu, kterou přivedeme k varu. Opatrně přimícháme uvařenou rozmixovanou čočku a následně i druhou polovinu čočky. Pomalu vaříme, přidáme klobásu, ochutíme solí, česnekem, majoránkou a po 5 minutách vaření přilijeme smetanu, dochutíme Vegetou. Polévku necháme přejít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept