Pikantní čečůvková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní čečůvková polévka
Pikantní čečůvková polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34115 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Čočka červená |
200 g | Klobása uzená |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika červená |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 347,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka červená, Majoránka, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní čečůvková polévka postup přípravy receptu:
1 | Přebranou a omytou čočku - hovorově čečůvku, uvaříme v 6 dl vody doměkka. Polovinu uvařené čočky rozmixujeme. |
2 | Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme a česnek prolisujeme. Klobásu pokrájíme na kolečka. |
3 | V hrnci si rozpálíme olej a cibuli zpěníme. Poprášíme ji moukou, promícháme a krátce osmažíme dozlatova, přimícháme červenou papriku a když se paprika rozpustí, přilijeme horkou vodu, kterou přivedeme k varu. Opatrně přimícháme uvařenou rozmixovanou čočku a následně i druhou polovinu čočky. Pomalu vaříme, přidáme klobásu, ochutíme solí, česnekem, majoránkou a po 5 minutách vaření přilijeme smetanu, dochutíme Vegetou. Polévku necháme přejít varem a podáváme. |