Bůčkové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůčkové rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34121 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
800 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
400 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
Na posypání | |
---|---|
120 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 358,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bůčkové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme najemno, maso nakrájíme na kostky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme sůl, papriku, promícháme a zarestujeme. Vmícháme rýži, chilli papričku, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. |
3 | Rizoto servírujeme posypané strouhaným sýrem. |