Uzené maso dušené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso dušené na pivu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kg | Vepřová uzená plec |
1 ks | Cibule |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 51,2mg |
Vláknina | 890,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso dušené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle, zaprášíme chilli kořením. Přidáme maso vcelku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. V rendlíku maso obracíme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. |
2 | Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu zredukujeme. Mírně zchladlé maso naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou. |