Recept

Uzený bůček pečený se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34125

Ingredience

0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
150 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřový bok uzený
1 ks Zelí hlávkové bílé
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 389kJ
10% Sacharidy 34 g
43% Tuky 33 g
113% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 37 g

Uzený bůček pečený se zelím postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Maso nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo.

2

Maso na sádle v pekáči orestujeme, přidáme okapané zelí, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Občas promícháme, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, odklopíme poklici a maso dopečeme.

3

Když se šťáva vypeče, zasypeme maso sýrem a bez poklice necháme zapéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept