Uzený bůček pečený se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený bůček pečený se zelím
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34125 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
600 g | Vepřový bok uzený |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 183,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zelí hlávkové bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Sýr Eidam cihla 30%, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený bůček pečený se zelím postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Maso nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo. |
2 | Maso na sádle v pekáči orestujeme, přidáme okapané zelí, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Občas promícháme, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, odklopíme poklici a maso dopečeme. |
3 | Když se šťáva vypeče, zasypeme maso sýrem a bez poklice necháme zapéct. |