Recept

Velikonoční nádivka s pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34126
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
1 špetka Kmín mletý
2 šálek Kopřiva
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
6 ks Rohlíky bílé
0,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 931kJ
14% Sacharidy 50 g
54% Tuky 40 g
53% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Velikonoční nádivka s pivem postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme pivem. Kopřivy spaříme a nasekáme, maso nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, máslo rozpustíme.

2

K namočeným rohlíkům přidáme maso, máslo, kopřivy, žloutky, citronovou kůru, sůl, koření a dobře promícháme. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků, navrstvíme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě, až nádivka zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept