Velikonoční nádivka s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s pivem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 špetka | Kmín mletý |
2 šálek | Kopřiva |
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
6 ks | Rohlíky bílé |
0,5 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 329,3mg |
Draslík | 506,8mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kopřiva, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Rohlíky bílé, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s pivem postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme pivem. Kopřivy spaříme a nasekáme, maso nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, máslo rozpustíme. |
2 | K namočeným rohlíkům přidáme maso, máslo, kopřivy, žloutky, citronovou kůru, sůl, koření a dobře promícháme. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků, navrstvíme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě, až nádivka zezlátne. |