Lečo na pivu s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo na pivu s uzeným masem
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34127 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
500 g | Lečo sterilované |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 352,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo na pivu s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na plátky, lečo přecedíme a necháme okapat. |
2 | Na tuku zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme lečo, pepř, sůl, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až se pivo téměř vydusí. |