Žebírka podle sládka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka podle sládka
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 34129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
8 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kg | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 270,0mg |
Draslík | 899,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírka podle sládka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nahrubo, žebírka naporcujeme. |
2 | V pekáči na oleji zpěníme cibuli, na ni poskládáme porce žebírek, zasypeme pepřem, solí, polijeme rajským protlakem, vlijeme pivo a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě do poloměkka. Poté poklici sejmeme a žebírka dopečeme. |