Recept

Domikát z podmáslí a smetany

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34131

Ingredience

500 g Brambory
1,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2,5 dl Mléko - podmáslí
2,5 dl Smetana zakysaná 15%
1 kávová lžička Sůl
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 875kJ
6% Sacharidy 23 g
14% Tuky 11 g
11% Sodík 219 mg
14% Bílkoviny 8 g

Domikát z podmáslí a smetany postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce (25 minut), pak je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je do polévkové mísy. Omytý kopr pokrájíme nadrobno a přidáme ho do mísy na brambory.

2

Do 3/4 litru vody dáme kmín se solí a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.

3

Mezitím si vyšleháme podmáslí se smetanou a pomalu je vlijeme do kmínové vody a necháme přejít varem.

4

Uvařený domikát nalijeme do mísy na brambory a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept