Recept

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 34132
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
800 g Losos - filety
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
200 g Nudle široké
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
125 ml Vývar zeleninový
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
13% Sacharidy 48 g
18% Tuky 13 g
35% Sodík 692 mg
84% Bílkoviny 47 g

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem postup přípravy receptu:

1

Porce lososa omyjeme, osušíme, zakapeme polovinou citronové šťávy a osolíme.

2

Nudle vaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme na teplém místě.

3

V pánvi na oleji opečeme očištěné, rozpůlené žampiony, osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku opékáme lososa asi 8 minut, vyjmeme a přidáme k žampionům. Do pánve vsypeme mouku, osmahneme ji, zředíme vývarem a vmícháme smetanu a zbylou citronovou šťávu. Osolíme, osladíme a okořeníme zeleným pepřem.

4

Žampiony vložíme do omáčky. Lososa upravíme na talíře, obložíme vařenými nudlemi a posypeme nasekaným koprem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept