Recept

Tvarohový domikát s brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34133

Ingredience

400 g Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana zakysaná 14%
1,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh konzumní
1,9 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
5% Sacharidy 18 g
11% Tuky 9 g
16% Sodík 322 mg
27% Bílkoviny 15 g

Tvarohový domikát s brambory postup přípravy receptu:

1

Tři až čtyři dny před vařením domikátu si vymícháme hrudkovitý tvaroh se solí a kmínem. Dáme ho do sklenice, uzavřeme a necháme v teple klihnout.

2

Po čtyřech dnech omyté brambory, uvaříme ve slupce (1 litr voda), scedíme je, oloupeme a pokrájíme na kostky.

3

Do hrnce dáme vařit 6 dl vody. Uleželý tvaroh si rozmícháme v 2.5 dl horké vody dohladka a zamícháme ho do vařící vody.

4

Z 1.5 dl smetany a 2 lžic hladké mouky si uděláme zátřepku, dobře ji promícháme (nebo rozmixujeme) dohladka. Pak ji za stálého míchání vlijeme do polévky a povaříme asi 2-3 minuty.

5

Domikát dochutíme solí (0.5 lžičky), pepřem, přidáme pokrájené brambory, které necháme v polévce prohřát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept