Recept

Tuňákový salát s křupavými nudličkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34136
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

80 g Černucha
150 g Listové těsto
60 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
200 g Salát hlávkový
80 g Sezam - semena
6 g Sůl
600 g Tuňák obecný
Na dresink
40 ml Limetková šťáva
60 ml Ocet rýžový
80 ml Olej olivový
20 ml Olej sezamový
70 ml Omáčka sójová
60 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
30 ml Pomerančová šťáva
4 g Sůl
20 g Zázvor celý
Na zeleninovou směs
1 ks Chilli paprička
100 g Cibulka jarní
150 g Hrachové lusky
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
40 ml Olej arašídový (podzemnicový)

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 307kJ
8% Sacharidy 29 g
81% Tuky 61 g
40% Sodík 807 mg
59% Bílkoviny 33 g

Tuňákový salát s křupavými nudličkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme.

2

Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku.

3

Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.

4

Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat.

5

Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept