Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34137
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Dršťky syrové
1 polévková lžíce Majoránka
10 g Masox
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
3,5 l Voda pitná
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 560kJ
12% Sacharidy 43 g
131% Tuky 99 g
32% Sodík 647 mg
38% Bílkoviny 21 g

Valašská drščkovica postup přípravy receptu:

1

Dršťky si dobře omyjeme a dáme do většího hrnce s 1.5 litru vody vařit. Po 5 minutách vaření dršťky scedíme, vodu vylijeme a maso znovu promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme je znovu do hrnce, zalijeme čistou vodou (2 litry) a dáme znovu vařit. Přidáme k nim oloupanou celou cibuli, očištěnou celou mrkev, nové koření, celý černý pepř, sůl a pomalu vaříme minimálně 1 hodinu, až dršťky budou měkké. Pak je z vývaru vyjmeme a když zchladnou, tak je nakrájíme na nudličky.

2

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném sádle ji zpěníme. Když se začne smažit a chytat zlatou barvu, přimícháme k ní mouku s paprikou (sladkou i pálivou), důkladně promícháme a krátce osmažíme. Musíme si dát pozor, aby se nám paprika nepřipálila. Pak hned na ni přiléváme opatrně vývar (1.5 l) z dršťky a stále mícháme, až do doby, kdy se začne polévka pomalu vařit a mouka se rozplyne. Přimícháme masox, majoránku, prolisovaný česnek, pokrájené dršťky a vaříme dalších 10 - 15 minut.

3

Podáváme s pečivem jako hlavní nebo přesnídávkové jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept