Recept

Studená polévka z lesních plodů s noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34138

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
700 ml Džus višňový
750 g Lesní plody - mražené
250 ml Mléko plnotučné
1 ks Máta
2 polévková lžíce Pistácie
60 g Pšeničná krupice
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 388kJ
17% Sacharidy 62 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 69 mg
13% Bílkoviny 8 g

Studená polévka z lesních plodů s noky postup přípravy receptu:

1

Ovoce necháme rozmrazit. Smícháme 4 lžíce višňové šťávy se solamylem. Zbylou šťávu uvedeme do varu, vmícháme solamyl a krátce povaříme. Nakonec vsypeme ovoce a polévku necháme v chladu uležet.

2

Do vroucího mléka přisypeme krupici, citronovou kůru a cukr. Vše povaříme asi 3 minuty. Z krupicové kaše vykrajujeme lžičkou noky, vhazujeme je do vroucí osolené vody a necháme je asi 8 minut zatáhnout. Scedíme a vychladíme.

3

Studené krupicové noky vložíme do polévky, kterou posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Polévku můžeme připravit i z čerstvého lesního ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept