Studená polévka z lesních plodů s noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka z lesních plodů s noky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34138 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
700 ml | Džus višňový |
750 g | Lesní plody - mražené |
1 ks | Máta |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Pistácie |
60 g | Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 92,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 388,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Máta, Pistácie, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džus višňový, Lesní plody - mražené, Mléko plnotučné, Pšeničná krupice, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka z lesních plodů s noky postup přípravy receptu:
1 | Ovoce necháme rozmrazit. Smícháme 4 lžíce višňové šťávy se solamylem. Zbylou šťávu uvedeme do varu, vmícháme solamyl a krátce povaříme. Nakonec vsypeme ovoce a polévku necháme v chladu uležet. |
2 | Do vroucího mléka přisypeme krupici, citronovou kůru a cukr. Vše povaříme asi 3 minuty. Z krupicové kaše vykrajujeme lžičkou noky, vhazujeme je do vroucí osolené vody a necháme je asi 8 minut zatáhnout. Scedíme a vychladíme. |
3 | Studené krupicové noky vložíme do polévky, kterou posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Polévku můžeme připravit i z čerstvého lesního ovoce.