Recept

Jáhlové knedlíčky na rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 34140
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Jáhly - loupané proso
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
1000 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Lučina - termizovaný
1 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 971kJ
17% Sacharidy 61 g
27% Tuky 20 g
27% Sodík 534 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jáhlové knedlíčky na rajčatech postup přípravy receptu:

1

Do vývaru vsypeme jáhly a vaříme je zvolna pod pokličkou asi 20 minut.

2

Očištěný pórek nakrájíme na kousky, polovinu omytých rajčat nakrájíme na špalíčky a zbylé nakrájíme na plátky.

3

V pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme pórek a vyjmeme. Do pánve vložíme osolené a opepřené špalíčky rajčat a podusíme asi 10 minut.

4

Polovinu nasekané petrželky a pažitky smícháme s lučinou a vejci. Přidáme vařené jáhly a promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme karí kořením. Ze směsi tvarujeme asi 20 knedlíčků, které opečeme v horkém oleji po všech stranách dozlatova.

5

Plátky rajčat, pórek a zbylé bylinky přimícháme do rajčatové omáčky a krátce zahřejeme.

6

Jáhlové knedlíčky vložíme do omáčky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept