Recept

Kuřecí polévka z drůbků

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 34143

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
150 g Kuřecí drůbky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Nudle domácí
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Pórek
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 585kJ
5% Sacharidy 17 g
120% Tuky 90 g
15% Sodík 293 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kuřecí polévka z drůbků postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí drůbky uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku a pórek omyjeme, petrželku pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou cibuli přidáme vařit k drůbkům.

3

V hrnci na másle si usmažíme světlou jíšku z hladké mouky.

4

Když jsou drůbky uvařené, vývar procedíme na jíšku a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, rajče, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Drůbky nakrájíme na malé kousky a též je přidáme do polévky. Po 12 minutách vaření vložíme pórek a domácí nudle. Vše vaříme ještě cca 3-4 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept