Kompot rynglový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot rynglový
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 34144 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
30 ml | Likér jablkový |
300 g | Ryngle |
150 ml | Sirup rybízový |
3 ml | Tresť vanilková |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 35,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér jablkový, Ryngle, Sirup rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot rynglový postup přípravy receptu:
1 | Ryngle dobře omyjeme pod tekoucí vodou, podélně je rozřízneme a vypeckujeme. Ryngle vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, přilijeme vanilkovou esenci, zakápneme likérem a přivedeme k varu. Vaříme velmi pozvolna asi 8 minut. Hrnec odstavíme a ryngle necháme vychladnout ve vlastní šťávě. |
2 | Ryngle i se šťávou rozdělíme do kompotových pohárků a těsně před podáváním je ještě vychladíme v lednici. |